www.music.bg - само българска музика


Добри новини! Различната българска музика вече е тук. Изцяло безплатно и без реклами!

Това не е комерсиална страница! Това е мисия! - за създаване на нова, позитивна среда за изява на българските музиканти, композитори, музикални продуценти и саунд инженери, без цензура и финансови бариери, без посредници между творците и тяхната публика.

Това се осъществява тук чрез :


1. Мюзе.

Мюзе е социална мрежа за българска музика.Там всеки регистриран член може да качва материали, свързани с любима българска музика и изпълнители – филми, клипове, снимки. Музикантите може да качват своите клипове от YouTube, а също – произведения на mp3 файл, придружен от малка снимка. Там също може да прочетете интересни статии за български изпълнители и събития. Има и Мюзе телевизия, където да видите повече от 600 клипа, разпределени за Ваше удобство в 4 категории. Може да пишете коментари по качените материали. Целта на Мюзе е българската музика да бъде видяна, коментирана, харесвана. Имате възможност и да правите плейлисти от любими материали. Поствайте материалите, които ви харесват, направо на стената Ви в Facebook– с едно кликване, качвайте малко известни клипове и снимки на български музиканти. Коментирайте каченото – много е важно за музикантите.

2. Радио Music Bg.

Това е онлайн радио, което излъчва музика на автори, предоставили свои записи. Радиото е мултижанрово– може да чуете музика от хевиметъл до автентичен български фолклор. Има програмна схема. Музиката е разпределена на блокове – по жанрове и настроения.

Философията на това радио се основава върху няколко железни принципа: 1. За вкус не се спори, вкусът се защитава. И доводите трябва да се музикантски. „Да“ на пристрастията – „не“ на предубежденията. 2. Няма лоши жанрове – има лоши образци от даден жанр.(Понякога – до 98% от продукцията на жанра…) Все пак има жанрове, по-качествени от други. 3. Езикът, на който се пее, няма значение за музиката, която звучи. Английският не е единственият популярен език за популярна музика. 4. Българската музика е равноправна част от световната.И ний сме дали нещо на света – и няма защо да се подценяваме. 5. Не на класациите! И най-честната и „праведна“класация е манипулативна. 6. Без прекъсвания за реклами. Дори след края на съответния блок или предаване. Сърцето не бива да спира.

Слушайте радиото – просто е удоволствие да чуете малко известни, но хубави неща.

3. Подкаст.

Подкаст (на английски: podcast) е асинхронно радио предаване, излъчвано по Интернет. Подкастовете са аудио- или видеофайлове, достъпни за автоматично сваляне (download) от Интернет. Потребителите имат избор да ги слушат (или да гледат на видео) на компютър или на плейър (MP3 player,iPod,iPhone,iPad). Това позволява на подкастите да се слушат по всяко време. Необходимо е да имате инсталирана безплатната програма на Apple –iTunes, за да ги използвате. Удобството на този формат допринася за неговата все по-голяма популярност.

По кратко

Музиката е огромна сила! Нека я използваме за споделяне и единение.

Споделяне на Music.bg във Facebook